На 2-ри декември от 19:00 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция на Ради Стамболов, който ще говори на тема „За сладките поуки от нестандартния бизнес“. Организатор е клубът по предприемачество Start It Smart, а събитието е част от поредицата лекции на успешни предприемачи, организирани от клуба под името „SIStory” (Successful Inspirational Story). Генерален партньор е българската хостинг компания СуперХостинг.БГ, а спонсори – Telerik и Obecto.
Ради Стамболов е сладкар ентусиаст, който се бори за обучението на младите кадри в кулинарното изкуство, за запазването на традициите в българската кухня и същевременно за навлизане на световните тенденции у нас. Той e познат на широката публика като член на журито на първото българско кулинарно състезание “Lord of the chefs”. Ради Стамболов завършва сладкарския техникум “Христо Ников“ и започва работа в хотел Шератон. Непосредствено с това продължава своето обучение и квалификация: завършва Колеж по туризъм във Варна; придобива доцентура по италианска кухня от Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzoni, Италия; специализира в Cafè Central Palais Ferstel във Виена, Австрия. Работил е в Sheraton Doha Hotel, Катар, като Chef de Party (Pastry), в последствие повишен на позиция Souse Chef Pastry.
Готвил е за 13 президента на различни държави. Голямата страст на Ради Стамболов е Шоколадът. Постоянно експериментира с новите технологии, а един от последните му авторски проекти, превърнал се в развиващ бизнес е производство на шоколадово суши.
“Под надслов “За сладките поуки от нестандартния бизнес”, събитието ще ни сподели тайни от кухнята и ще ни покаже опита от експериментите в предприемачеството, как може да се привлече нов интерес към вече добре познатoто и как в играта със сетивата се излиза победител.“ – казва Павлина Дешева, вицепрезидент на Start It Smart и организатор на SIStory.
Всички желаещи да присъстват могат да направят регистрация за лекцията в онлайн формата на адрес: http://www.startitsmart.com/sistory-radi-stambolov/, а регистрацията на място започва от 18:30 часа.