До 50% вода се влага в месни продукти
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обяви, че фирми влагат до 50% вода в месни продукти, с което заблуждават потребителите в грамажа. Това обяви той пред журналисти днес. Процесът в бранша се нарича тумблиране, при който в продуктите се инжектират вода и солеви разтвори. Солевите разтвори не са полезни за здравето, каза министърът. Има случаи, при които от 1.5 кг пиле, близо половин кг е вода и соли.
Започваме масови проверки с драконовски глоби и отнемане на лицензи на всички нарушители, допълни още министър Найденов. Освен това Българската агенция по безопасност на храните работи по създаването на черен списък на некоректните производители и преработватели на храни. В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство. Министър Найденов подчерта, че вече има затворени хлебарници и преработвателни предприятия от БАБХ.
Още: месо, месопреработване, пилешко, хранителновкусова промишленост, българска агенция по безопасност на храните
-
Събития
Русенски младежи ще се докоснат до програмирането и блокчейн технологиите
Успешни професионалисти ще запознаят тийнейджърите с дигиталните технологии и с възможностите за кариера в сектора
-
Интервю
NFT e липсващият елемент в дигиталното изкуство (интервю)
Интервю с Калоян Тошев MZK, първия български артист с успешна NFT кампания
Анкета на деня
Доволни ли сте от стартъп финансирането по JEREMIE?
Производство и ремонт на авторадиатори Сливен
efbet
кърти чисти извозва софия
кърти чисти извозва
Онлайн казино Palms