Обектът в Петрич, в който, след консумиране на дюнери и хамбургери, 8 деца получиха хранителни интоксикации, остава временно затворен.

В пробите от млечно-майонезения сос, приготвян на място, както и в приготвеното птиче месо, се установи наличие на патогенни стафилококи. В суровината не се установиха стафилококи и салмонела. Резултатите от изследването на работничката от павилиона за дюнери доказаха, че тя е носител на стафилококос ауреус. След анализ на резултатите, стана ясно, че се касае за вторично замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена в обекта. 

След направените до момента проверки, Областната дирекция по безопасност на храните – Благоевград, наложи и Акт за установяване на административно нарушение. Констатираните нарушения са неправилно съхранение на храни от животински и неживотински произход, изискващи определен температурен режим на съхранение, лоша хигиена по време на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *