От 18.04.2011 г. Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира горещ телефон за потребителите – 0700 122 99. На него ще отговарят оператори, които ще приемат сигнали и запитвания относно дейността на агенцията всеки ден от 8:00 до 21:00 часа, включително и в почивни и празнични дни. Вече е активен и уеб сайтът на Българска агенция по безопасност на храните за връзка с потребителите, който е на адрес: www.babh.government.bg.

Чрез сайта си БАБХ за първи път дава възможност на потребителите да подават сигнали онлайн. Всички посетители могат да изпращат своите оплаквания за нарушения и впечатления, свързани с цялостната дейност на агенцията чрез попълване на електронна бланка. „Изключително много разчитаме всички потребители да бъдат активни и да подават сигнали чрез сайта. Разработихме страницата така, че да дава максимално подробна и навременна информация. Да бъде полезна на всички – на потребителите, бизнеса, медиите. Целта ни е да задоволим все по-голямата потребност на хората да търсят и получават информация онлайн в реално време”, заяви изпълнителният директор на БАБХ д-р Йордан Войнов.

Интернет страницата на Българската агенция по безопасност на храните предоставя подробна информация за дейността на агенцията, структурата й, контактите на всички регионални звена и лаборатории. Потребителите на уеб страницата могат да открият полезна информация какво трябва да следят върху етикетите на храните, кои са опасните за човека болести по животни и др. Представителите на бизнеса ще могат да се запознаят подробно с българските и европейските нормативни документи. Освен тях, на разположение ще бъдат и образци на документите, които имат отношение към контрола на храните, здравеопазването и хуманното отношение към животните, фитосанитарния контрол и всички останали сектори, които попадат под контрола на БАБХ. В отделна секция на сайта са поместени всички стандарти за храни – „Стара планина” за месни продукти, „България” за хляб и хлебни произведения, както и информация за млечни продукти по БДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *