Българската агенция по безопасност на храните ще има приоритет тази година да проверява кухните в ресторантите и хотелите. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на отчета за първата година на БАБХ.

„Инспекторите ще влязат зад луксозните витрини“ – каза още той в типичния си стил. Те ще проверяват начина на съхранение на храните и начина на приготвяне. Освен това ще се следят системите за контрол. Например дали местата за хранене в заведението отговарят на работните места в кухните.

Искаме да въведем правила и контрол за хората, които приготвят храна да бъдат с нужната квалификация, заяви изпълнителният директор на БАБХ д-р Йордан Войнов. Те трябва да спазват хигиенните норми. Акцентът ни през тази година ще бъде да продължим да налагаме стандартите на храните, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *