На базата на проучване и анализ на франчайзите, опериращи по цял свят франчайзът SUBWAY бе избран от списание Entrepreneur в класацията Франчайз 500 за 2010 г. за глобален Франчайз № 1 измежду франчайзите, опериращи по целия свят.
Фред ДеЛука и Д-р Питър Бък отворили първия SUBWAY в град Бриджпорт, Кънектикът, САЩ, през лятото на 1965 г. По-късно компанията се регистрира под името Докторс Асошиейтед Инк. (Doctor’s Associated Inc.)
Франчайзът SUBWAY е най-голямата верига ресторанти за сандвичи в Северна Америка и уверено се движи към заемането на позицията на най-голямата верига ресторанти за сандвичи в света.
Много от клиентите на SUBWAY са станали собственици на франчайз, просто защото вярват в продукта.
SUBWAY франчайз притежава изключителна поддържаща структура и дългогодишен оперативен опит и не е изненадващо, че глобалният му растеж продължава да ускорява темпо. На базата на проучване и анализ на франчайзите, опериращи по цял свят, франчайзът SUBWAY беше избран в класацията Франчайз 500 за 2010 г. на списание Entrepreneur за глобален Франчайз № 1 измежду франчайзите, опериращи по целия свят. Целта в бизнеса на SUBWAY е да бъде верига ресторанти за сандвичи № 1 както в класацията на потребителите, така и според броя обекти на всеки пазар, който обслужва. През повечето години около 70% от новите SUBWAY франчайзи се закупуват от съществуващите собственици.
Франчайзополучателят е отговорен за:
- първоначалната франчайз такса
- намирането на място за обекта
- обновяване и подобряване на наетите помещения, ремонт и поддръжка в съответствие с договора ви за наем
- наемането на служители и управлението на ресторанта
- плащането на 8% лицензионна такса на компанията и такса във фонд “Реклама”
Компанията предоставя:
- достъп до рецептите и работните системи
- насоки относно проектирането на ресторантите и поръчването на оборудване
- програма за обучение
- ръководство за работа
- представител на място при откриването
- периодично оценяване и текущо съдействие
Преди откриване на ресторанта:
- Обучение
Заедно с упълномощения ви представител или мениджър ще участвате в нашата интензивна двуседмична програма.
- Дизайн на ресторанта
Ще ви бъде предоставен архитектурен план в съответствие със специфичното ви местоположение.
- Избор на място
Ще ви помогнем с оценката на местоположението за вашия бизнес.
- Поръчка на оборудване
Ще получите насоки относно поръчката на комплект оборудване със своевременна доставка.
След откриване на ресторанта:
- Ръководство за работа
Подробното ръководство на SUBWAY® обхваща всички важни за управлението на бизнеса ви аспекти.
- Практическа подкрепа
Регионалният представител ще ви окаже помощ при стартиране на бизнеса и ще прави текущи оценки на вашата дейност.
- Услуги за франчайзополучателя
Координатор, който е на разстояние едно телефонно обаждане или и-мейл, ще бъде основното ви лице за контакти.
Проучване и развитие
Главният готвач, майсторите хлебари, специалистът по хранене и екипът за развитие на продуктите на SUBWAY® франчайз се стремят непрестанно да направят отличната ни храна още по-добра.
- Непрекъснато обучение
Ще получавате редовно бюлетини, и-мейли и гласови съобщения, може да получите също така DVD-та и други допълнителни средства за обучение.
Производителност според местоположението
Като цяло, най-важните фактори за производителността са местоположението на франчайза и колко добре се управлява. Тъй като тези ключови фактори са неизвестни, компания Докторс Асошиейтс Инк. не може да предвиди вашите резултати. В действителност, за да се избегнат евентуални недоразумения, политиката на компанията е такава, че никой от служителите или агентите не може да ви даде прогнози за потенциални продажби, постъпления и рентабилност.
Можете да получите повече информация относно специфичния опит във франчайзинга от действащи франчайзополучатели, като информация за контакт с тях ще получите заедно с оповестителните документи, последващи – разписка и мнение от разглеждането на попълнения формуляр за допълнителна информация.
Поддръжка
Franchise World Headquarters се гордее с отличната система за поддръжка, която е на разположение на франчайзополучателите на SUBWAY® . Осигурява ви се текуща поддръжка преди и след отварянето на ресторанта. Веднага, щом се присъедините към екипа на SUBWAY®, ще получите достъп до помощ за започването ви. Щом отворите ресторанта, системите са на ваше разположение, за да ви помогнат да управлявате ефективно обекта си.
Хранете се с прясна и свежа храна, живейте природосъобразно
Веригата SUBWAY се стреми непрекъснато ресторантите SUBWAY® и експлоатационните процедури да бъдат по-отговорни в екологичен и социален план. Това се постига чрез управление на бизнеса по начин, създаващ печалба за франчайзополучателите, докато едновременно се намалява до минимум влиянието на бизнеса върху околната среда и се подобрява живота на клиентите на SUBWAY®, служители, франчайзополучатели, продавачи и глобални общности.
Знаехте ли, че…
Компания SUBWAY® работи по инициативи за устойчиво подобряване на цялата световна организация, фокусирайки се върху енергийната ефективност, рационалното използване на водата и природните ресурси и намаляване на отпадъците, продължавайки да се фокусира върху качеството и безопасността на храната.
Няколко примера за постиженията ни към настоящия момент включват:
Намаляване на количеството картон, използван за опаковане на продуктите ни. Запълвайки всяка опаковка с повече продукт, ще спестим над 400 тона картон годишно! Освен това ще използваме по-малко камиони за транспортиране на същия обем продукти.
Въведохме енергийно ефективно оборудване. Голям брой от ресторантите ни в Обединеното Кралство и Ирландия вече имат оборудване, което използва като охлаждащо вещество въглеводород и пести до 13% енергия повече от съществуващите продукти.
Главното управление на SUBWAY® продължава да работи с доставчици за подобряване на хранителното съдържание на сервираната храна.
От юни 2009 г. насам всички изкуствени транс-мазнини бяха премахнати от основните продукти, а в Обединеното Кралство и Ирландия намалихме съдържанието на сол във всички продукти средно с 33%. Нашият чай и кафе са също така сертифицирани от Рейнфорест Алайънс!