Българските кулинарни продукти може да минат под закрилата на Юнеско
Българските кулинарни продукти могат да бъдат определени за част от световното културно наследство ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти, съобщи зам.-министърът по земеделие и храни Светлана Боянова по време на изложението Международен земеделски салон в Париж.
Франция вече е включила своята кулинария под закрилата на Юнеско, а подобни планове имат и други държави. Очакванията са процесът да бъде улеснен за България, предвид факта, че генерален директор на Юнеско е Ирина Бокова.
Сред продуктите на българския щанд на изложението тази година е горнооряховският суджук, който вече е признат от ЕС като традиционен български продукт.
Още: кулинария, храна, хранително - вкусова промишленост, култура, занаят, народно творчество, юнеско
-
Събития
Русенски младежи ще се докоснат до програмирането и блокчейн технологиите
Успешни професионалисти ще запознаят тийнейджърите с дигиталните технологии и с възможностите за кариера в сектора
-
Интервю
NFT e липсващият елемент в дигиталното изкуство (интервю)
Интервю с Калоян Тошев MZK, първия български артист с успешна NFT кампания
Анкета на деня
Доволни ли сте от стартъп финансирането по JEREMIE?
Производство и ремонт на авторадиатори Сливен
efbet
кърти чисти извозва софия
кърти чисти извозва
Онлайн казино Palms